Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Matrózhús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg hús (vesepecsenyéből, fehérpecsenyéből, hátszínből, felsálból vagy pacsniból készülhet)
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 6 zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A húst egyujjnyi vastag, kétujjnyi széles hosszúkás darabokra vágjuk, és mindegyiken egy szalonnadarabkát átszúrva, sóval, borssal bedörzsöljük. Az olajban fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, nagy lángon megforgatjuk benne a húst, és a cikkekre vágott paradicsomokat meg két fölszeletelt zöldpaprikát mellé dobunk. Egy kevés vízzel (vagy vörösborral) jó puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A tál közepére rakjuk a húst, vajas galuskával koszorúzzuk, és rászórjuk a maradék, karikákra vágott zöldpaprikát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá