Májas táska és gosaku recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g fagyasztott leveles tészta
Májas töltelékéhez:
- 500 g csirkemáj
- fél fej vöröshagyma karikákra vágva
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- olaj
- 125 g ricotta
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- 1 kk mustár
Gosaku töltelékéhez:
- 1 bögre kukorica
- 250 g szeletekre vágott csiperkegomba
- fél fej vöröshagyma karikákra vágva
- só
- bors
- 100 g ömlesztett sajt
- 125 g ricotta
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
- rozmaring
- vágott borsikafű
Sütés előtt a tésztára:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- só
Díszítéshez:
- csemegeuborka
- nyers uborka vékony, hosszú szeletekre vágva
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Májas töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a májat, addig pirítom amíg a leve el nem fő. Beleteszem a ricottát, mustárt és a fűszereket. Végig közepes lángon készítem. 10-15 percet vesz igénybe ez a folyamat.
Gosaku töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a kukoricát és a gombát, addig pirítom, amíg a gomba leve el nem fő. Beleteszem az ömlesztett sajtot, fűszereket. Itt is végig közepes lángon készítem. Szintén 10-15 percig tart az elkészítése.
Begyújtom a sütőt, legmagasabb fokozatra kapcsolom. Elektromos sütőnél ez 200-220 fok körüli.
Megvárom, amíg kienged a tészta. Kinyújtom vékonyra, kb 15 cm-es átmérőjű köröket szaggatok belőle, nagyjából 30 db lesz belőle. Egyik felébe a májas tölteléket, a másik 15-be a gosaku tölteléket teszek. Nagyjából egy evőkanálnyi tölteléket kell beletenni, utána félbehajtani és összenyomni a szélét. Vigyázni kell, nehogy kiszakadjon a tészta, ezért óvatosan kell vele dolgozni.
A tepsit kibélelem szilikonos sütőpapírral. Az én tepsim sima, 35*35 cm-es. Beleteszem a táskákat, felverem a tojást, sózom. Bekenem a táskák tetejét a tojással, megszórom egy kevés szezámmaggal.
15-20 percig sütöm, amikor kezdenek megpirulni a táskák, akkor már jó. A díszítéshez savanyú és sima nyers uborkát használtam, őrölt piros paprikával megszórva.
Tipp:
Azért használtam uborkát a díszítéshez, mert valójában is nagyon jól illik hozzá. A sima nyers és a savanyú is.
A táskák összenyomásához derelye formázót használtam, ez elhagyható, nem baj, ha nincs otthon, villával is ugyan úgy össze lehet nyomkodni a táskák szélét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »