Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májas táska és gosaku recept

Májas táska és gosaku
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 500 g fagyasztott leveles tészta

    Májas töltelékéhez:

    • 500 g csirkemáj
    • fél fej vöröshagyma karikákra vágva
    • 10 dkg reszelt trappista sajt
    • olaj
    • 125 g ricotta
    • bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • majoránna
    • 1 kk mustár

    Gosaku töltelékéhez:

    • 1 bögre kukorica
    • 250 g szeletekre vágott csiperkegomba
    • fél fej vöröshagyma karikákra vágva
    • bors
    • 100 g ömlesztett sajt
    • 125 g ricotta
    • bazsalikom
    • oregánó
    • kakukkfű
    • rozmaring
    • vágott borsikafű

    Sütés előtt a tésztára:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Díszítéshez:

    • csemegeuborka
    • nyers uborka vékony, hosszú szeletekre vágva
    • őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    Májas töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a májat, addig pirítom amíg a leve el nem fő. Beleteszem a ricottát, mustárt és a fűszereket. Végig közepes lángon készítem. 10-15 percet vesz igénybe ez a folyamat.

    Gosaku töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a kukoricát és a gombát, addig pirítom, amíg a gomba leve el nem fő. Beleteszem az ömlesztett sajtot, fűszereket. Itt is végig közepes lángon készítem. Szintén 10-15 percig tart az elkészítése.

    Begyújtom a sütőt, legmagasabb fokozatra kapcsolom. Elektromos sütőnél ez 200-220 fok körüli.

    Megvárom, amíg kienged a tészta. Kinyújtom vékonyra, kb 15 cm-es átmérőjű köröket szaggatok belőle, nagyjából 30 db lesz belőle. Egyik felébe a májas tölteléket, a másik 15-be a gosaku tölteléket teszek. Nagyjából egy evőkanálnyi tölteléket kell beletenni, utána félbehajtani és összenyomni a szélét. Vigyázni kell, nehogy kiszakadjon a tészta, ezért óvatosan kell vele dolgozni.

    A tepsit kibélelem szilikonos sütőpapírral. Az én tepsim sima, 35*35 cm-es. Beleteszem a táskákat, felverem a tojást, sózom. Bekenem a táskák tetejét a tojással, megszórom egy kevés szezámmaggal.

    15-20 percig sütöm, amikor kezdenek megpirulni a táskák, akkor már jó. A díszítéshez savanyú és sima nyers uborkát használtam, őrölt piros paprikával megszórva.

    Tipp:

    Azért használtam uborkát a díszítéshez, mert valójában is nagyon jól illik hozzá. A sima nyers és a savanyú is.
    A táskák összenyomásához derelye formázót használtam, ez elhagyható, nem baj, ha nincs otthon, villával is ugyan úgy össze lehet nyomkodni a táskák szélét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá