Májas táska és gosaku

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Májas táska és gosaku

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 500 g fagyasztott leveles tészta

Májas töltelékéhez:

  • 500 g csirkemáj
  • fél fej vöröshagyma karikákra vágva
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • olaj
  • 125 g ricotta
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • 1 kk mustár

Gosaku töltelékéhez:

  • 1 bögre kukorica
  • 250 g szeletekre vágott csiperkegomba
  • fél fej vöröshagyma karikákra vágva
  • bors
  • 100 g ömlesztett sajt
  • 125 g ricotta
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • vágott borsikafű

Sütés előtt a tésztára:

  • 1 tojás
  • szezámmag

Díszítéshez:

  • csemegeuborka
  • nyers uborka vékony, hosszú szeletekre vágva
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése:

Májas töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a májat, addig pirítom amíg a leve el nem fő. Beleteszem a ricottát, mustárt és a fűszereket. Végig közepes lángon készítem. 10-15 percet vesz igénybe ez a folyamat.

Gosaku töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a kukoricát és a gombát, addig pirítom, amíg a gomba leve el nem fő. Beleteszem az ömlesztett sajtot, fűszereket. Itt is végig közepes lángon készítem. Szintén 10-15 percig tart az elkészítése.

Begyújtom a sütőt, legmagasabb fokozatra kapcsolom. Elektromos sütőnél ez 200-220 fok körüli.

Megvárom, amíg kienged a tészta. Kinyújtom vékonyra, kb 15 cm-es átmérőjű köröket szaggatok belőle, nagyjából 30 db lesz belőle. Egyik felébe a májas tölteléket, a másik 15-be a gosaku tölteléket teszek. Nagyjából egy evőkanálnyi tölteléket kell beletenni, utána félbehajtani és összenyomni a szélét. Vigyázni kell, nehogy kiszakadjon a tészta, ezért óvatosan kell vele dolgozni.

A tepsit kibélelem szilikonos sütőpapírral. Az én tepsim sima, 35*35 cm-es. Beleteszem a táskákat, felverem a tojást, sózom. Bekenem a táskák tetejét a tojással, megszórom egy kevés szezámmaggal.

15-20 percig sütöm, amikor kezdenek megpirulni a táskák, akkor már jó. A díszítéshez savanyú és sima nyers uborkát használtam, őrölt piros paprikával megszórva.

Tipp:

Azért használtam uborkát a díszítéshez, mert valójában is nagyon jól illik hozzá. A sima nyers és a savanyú is.
A táskák összenyomásához derelye formázót használtam, ez elhagyható, nem baj, ha nincs otthon, villával is ugyan úgy össze lehet nyomkodni a táskák szélét.