Hozzávalók:
Tésztához:
Májas töltelékéhez:
Gosaku töltelékéhez:
Sütés előtt a tésztára:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Májas töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a májat, addig pirítom amíg a leve el nem fő. Beleteszem a ricottát, mustárt és a fűszereket. Végig közepes lángon készítem. 10-15 percet vesz igénybe ez a folyamat.
Gosaku töltelék: egy serpenyőben a hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Beleteszem a kukoricát és a gombát, addig pirítom, amíg a gomba leve el nem fő. Beleteszem az ömlesztett sajtot, fűszereket. Itt is végig közepes lángon készítem. Szintén 10-15 percig tart az elkészítése.
Begyújtom a sütőt, legmagasabb fokozatra kapcsolom. Elektromos sütőnél ez 200-220 fok körüli.
Megvárom, amíg kienged a tészta. Kinyújtom vékonyra, kb 15 cm-es átmérőjű köröket szaggatok belőle, nagyjából 30 db lesz belőle. Egyik felébe a májas tölteléket, a másik 15-be a gosaku tölteléket teszek. Nagyjából egy evőkanálnyi tölteléket kell beletenni, utána félbehajtani és összenyomni a szélét. Vigyázni kell, nehogy kiszakadjon a tészta, ezért óvatosan kell vele dolgozni.
A tepsit kibélelem szilikonos sütőpapírral. Az én tepsim sima, 35*35 cm-es. Beleteszem a táskákat, felverem a tojást, sózom. Bekenem a táskák tetejét a tojással, megszórom egy kevés szezámmaggal.
15-20 percig sütöm, amikor kezdenek megpirulni a táskák, akkor már jó. A díszítéshez savanyú és sima nyers uborkát használtam, őrölt piros paprikával megszórva.
Azért használtam uborkát a díszítéshez, mert valójában is nagyon jól illik hozzá. A sima nyers és a savanyú is.
A táskák összenyomásához derelye formázót használtam, ez elhagyható, nem baj, ha nincs otthon, villával is ugyan úgy össze lehet nyomkodni a táskák szélét.