Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májas rizottó recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemáj
    • 500 g vegyes leveszöldség
    • 1 kis fej hagyma
    • 1-2 bögre rizs
    • só, bors, paprika
    • maradék húsleves

    Elkészítése:
    Utálok ételt kidobni, de valahogy a másnapos húslevest nem szeretem megenni. Most felhasználtam. :)
    Először a májat átmosom, megtisztítom és akkora darabokra vágom, amekkorára tetszik.
    A hagymát kevés olajon megfuttatom, majd rádobom a zöldségeket (répa, borsó, gomba, karalábé, zeller), ami lehet fagyasztott is!
    Kicsit összekeverem, befűszerezem sóval, borssal, kevés paprikával, majd lefedem. Közben egy fazékban megpirítom a rizst, sózom és feleresztem 3-4 merőkanál levessel, de vizet is használhatunk!
    Visszanézek a ragumra, és rádobom a májacskákat. A riszt én teljesen megfőztem/ pároltam, és idő közben mindig engedtem hozzá levest. ( A bátrabbak úgyis megcsinálhatják, hogy csak előpárolják a rizst és hozzáengedik a raguhoz, majd együtt fejezik be a főzést, de ehhez több lére van szükség a raguban.)
    Amikor elkészült a máj és a rizs, akkor összekeverem, de csak óvatosan, mert széttörhet a máj. Nagyon finom lett- nekünk legalábbis ízlett. Friss káposztasalátát kínáltam hozzá. Ez a recept 4 főnek elég.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá