Hozzávalók:
Elkészítése:
Utálok ételt kidobni, de valahogy a másnapos húslevest nem szeretem megenni. Most felhasználtam. :)
Először a májat átmosom, megtisztítom és akkora darabokra vágom, amekkorára tetszik.
A hagymát kevés olajon megfuttatom, majd rádobom a zöldségeket (répa, borsó, gomba, karalábé, zeller), ami lehet fagyasztott is!
Kicsit összekeverem, befűszerezem sóval, borssal, kevés paprikával, majd lefedem. Közben egy fazékban megpirítom a rizst, sózom és feleresztem 3-4 merőkanál levessel, de vizet is használhatunk!
Visszanézek a ragumra, és rádobom a májacskákat. A riszt én teljesen megfőztem/ pároltam, és idő közben mindig engedtem hozzá levest. ( A bátrabbak úgyis megcsinálhatják, hogy csak előpárolják a rizst és hozzáengedik a raguhoz, majd együtt fejezik be a főzést, de ehhez több lére van szükség a raguban.)
Amikor elkészült a máj és a rizs, akkor összekeverem, de csak óvatosan, mert széttörhet a máj. Nagyon finom lett- nekünk legalábbis ízlett. Friss káposztasalátát kínáltam hozzá. Ez a recept 4 főnek elég.