Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej recept

Madártej
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5-6 evőkanál kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4 evőkanál vaniliás krémpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • mandulaforgács

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a krémport is, és annyi tejet adunk hozzá, amennyivel csomómentesre tudjuk keverni.

    A maradék tejet felforraljuk, és tejbe mártott kanállal beleszaggatjuk a habot, majd kifőzzük. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapát segítségével kiszedjük a habgaluskákat.

    Ha kész, a tejet átszűrjük egy másik edénybe, és újra felforraljuk.

    Belecsorgatjuk a kikevert tojássárgás masszát, és felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálkába és a tetejére tesszük a habgaluskákat. A tetejét megszórhatjuk mandulaforgáccsal. Hűtőben tároljuk, hidegen a legfinomabb.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá