Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazacos batyu recept

Lazacos batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg leveles tészta (fél csomag, bolti)
    • 15 dkg lazac (filézett, bőr nélkül)
    • 5 dkg spenót (lehet mirelit is)
    • 5 dkg mozzarella
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors

    Elkészítése:

    A leveles tésztából 0,5 cm vastag, kb. 20 x 20 cm-es négyzetet formázok. A tészta közepére helyezem a lazacfilét.

    Sózom, borsozom, majd a lazacra halmozom a spenótot (mirelit esetén félig kiolvadt zöldséggel dolgozom). A spenótot is fűszerezem, majd az egészet megkoronázom a mozzarella sajttal.

    A tészta sarkait felhajtva batyut formázok, tetejét a felvert tojással megkenem.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeverés esetén 180) 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

    A lazacos batyu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 257 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá