Lazacos batyu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg leveles tészta (fél csomag, bolti)
  • 15 dkg lazac (filézett, bőr nélkül)
  • 5 dkg spenót (lehet mirelit is)
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítése:

A leveles tésztából 0,5 cm vastag, kb. 20 x 20 cm-es négyzetet formázok. A tészta közepére helyezem a lazacfilét.

Sózom, borsozom, majd a lazacra halmozom a spenótot (mirelit esetén félig kiolvadt zöldséggel dolgozom). A spenótot is fűszerezem, majd az egészet megkoronázom a mozzarella sajttal.

A tészta sarkait felhajtva batyut formázok, tetejét a felvert tojással megkenem.

Előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeverés esetén 180) 20 perc alatt aranybarnára sütöm.