Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lapótya recept

Lapótya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes nagyságú vöröshagyma
    • 15 dkg darált hús
    • 2 szelet zsemle
    • 2 csapott evőkanál liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy öklömnyi burgonya
    • 2 gerezd fokhagyma
    • zsiradék

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágva megdinszteljük, fokhagymát összezúzzuk, a zsemlét megáztatjuk,kinyomkodjuk és összemorzsoljuk, a burgonyát lereszeljük. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.

    Serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, evőkanállal beleteszünk a masszából egyszerre annyit, hogy könnyedén tudjuk fordítani,  ellapogatjuk , szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Gyakran csinálom, mert többféle módon fogyasztható. Főzelékhez feltétnek, de vacsorára salátával, uborkával is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá