Lapótya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 15 dkg darált hús
  • 2 szelet zsemle
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 nagy öklömnyi burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsiradék

Elkészítése:

A hagymát apróra vágva megdinszteljük, fokhagymát összezúzzuk, a zsemlét megáztatjuk,kinyomkodjuk és összemorzsoljuk, a burgonyát lereszeljük. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban.

Serpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, evőkanállal beleteszünk a masszából egyszerre annyit, hogy könnyedén tudjuk fordítani,  ellapogatjuk , szép pirosra sütjük.

Tipp:

Gyakran csinálom, mert többféle módon fogyasztható. Főzelékhez feltétnek, de vacsorára salátával, uborkával is finom.