Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lapcsánka recept

Lapcsánka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 db közepes méretű krumpli (kb. 50 dkg)
    • liszt (amennyit felvesz, de jó pár evőkanállal kell bele)
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tejföl (kb. egy kis dobozos)
    • fokhagyma
    • só, bors
    • kevés szódabikarbóna

    Elkészítése:

    A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Annyi lisztet adunk hozzá,nem kell túl sűrűre készíteni.

    Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a szódabikarbónát.

    1 tojásnál többet ne tegyünk hozzá, mert akkor szívós lesz a kisült étel! Olajat forrósítunk, és kanállal kis halmokat teszünk a masszából, majd kissé lelapítjuk.

    Piros ropogóra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá