Kukoricadarás pisztrángfilé céklával recept
Hozzávalók:
- személyenként egy db pisztrángfilét
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél citrom
- egy teáskanál zabliszt
- egy teáskanál kukoricadara
- egy mokkáskanál pirospaprika
- só, bors
Köret:
- 2 előfőzött cékla
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
Elkészítése:
A pisztrángot megmosom, leitatom a vizet róla egy papírtörlővel, meglocsolom frissen facsart citromlével, sózom és borsozom.
Egy kis teflon serpenyőbe teszem az olajat és beleteszek két db citrom karikát.
A halat beleforgatom a lisztes keverékbe (zabliszt, kukoricaliszt és paprika keveréke) és felmelegített serpenyőbe teszem a bőrös oldalával lefelé, 2-3 percig sütöm, majd megordítom és a másik oldalát is 1-2 percig sütöm.
Visszafordítom a bőrös oldalára, lefedem és hagyom még kb egy percig. Ha a citrom kezdene túl sülni, akkor azt kiveszem belőle.
Ameddig sül a hal elkészítem a köretet. Az olívaolajon megpirítom a magvakat és ráteszem a felszeletelt céklát. Jól összerázom és felmelegítem.
Utána tányérra helyezem a hallal és egy kis tökmagolajjal meglocsolom. Rukkolával tálalom.
Tipp:
Egy finom és egészséges fogást hoztam. Tudom, hogy a halételek nem tartoznak a kedvenc fogások közé, de merem remélni, hogy ezt a gyors, könnyen elkészíthető pisztráng filét kipróbáljátok.
Egy könnyed köretet is hoztam, a kissé elfelejtett céklát, amit inkább savanyúságként ismerünk. Érdemes belőle rendszeresen enni ősszel, télen előtérbe helyezni, mert rendkívül egészséges, nagyon jó hatással van a szervezetünkre.