Kukoricadarás pisztrángfilé céklával recept

Hozzávalók:
- személyenként egy db pisztrángfilét
- 2 evőkanál olívaolaj
- fél citrom
- egy teáskanál zabliszt
- egy teáskanál kukoricadara
- egy mokkáskanál pirospaprika
- só, bors
Köret:
- 2 előfőzött cékla
- 2 ek olívaolaj
- 2 csipet szezámmag
- 1 evőkanál tökmag
Elkészítése:
A pisztrángot megmosom, leitatom a vizet róla egy papírtörlővel, meglocsolom frissen facsart citromlével, sózom és borsozom.
Egy kis teflon serpenyőbe teszem az olajat és beleteszek két db citrom karikát.
A halat beleforgatom a lisztes keverékbe (zabliszt, kukoricaliszt és paprika keveréke) és felmelegített serpenyőbe teszem a bőrös oldalával lefelé, 2-3 percig sütöm, majd megordítom és a másik oldalát is 1-2 percig sütöm.
Visszafordítom a bőrös oldalára, lefedem és hagyom még kb egy percig. Ha a citrom kezdene túl sülni, akkor azt kiveszem belőle.
Ameddig sül a hal elkészítem a köretet. Az olívaolajon megpirítom a magvakat és ráteszem a felszeletelt céklát. Jól összerázom és felmelegítem.
Utána tányérra helyezem a hallal és egy kis tökmagolajjal meglocsolom. Rukkolával tálalom.
Tipp:
Egy finom és egészséges fogást hoztam. Tudom, hogy a halételek nem tartoznak a kedvenc fogások közé, de merem remélni, hogy ezt a gyors, könnyen elkészíthető pisztráng filét kipróbáljátok.
Egy könnyed köretet is hoztam, a kissé elfelejtett céklát, amit inkább savanyúságként ismerünk. Érdemes belőle rendszeresen enni ősszel, télen előtérbe helyezni, mert rendkívül egészséges, nagyon jó hatással van a szervezetünkre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »