Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai szezámmagos csirke pirított tésztával recept

Kínai szezámmagos csirke pirított tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemellfilé
    • 7 ek búzaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs sütőpor
    • 7 ek kukorica keményítő
    • kevés víz
    • bors
    • olaj
    • 7 ek ketchup
    • ízlés szerint chili
    • szezámmag
    • méz
    • 1 csomag (500 g) spagetti
    • kb 125-150 ml szójaszósz
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A keményítőt, a lisztet, a tojást, a sütőport és a vizet összekeverem és palacsintatészta sűrűségű masszát készítek belőle.

    A csirkemellet felcsíkozom, sózom, borsozom, majd az előzőleg elkészített masszába forgatom, bő, forró olajban kisütöm.

    Lecsöpögtetem a kész húsokat, majd a ketchupból, mézből, chiliből és szezámmagból mártást készítek és ebben forgatom meg a ropogósra sült csirkemell darabokat.

    Közben a vizet felforralom és enyhén sós vízben készre főzöm a tésztát.

    A wokban olajat hevítek és amikor az már forró, beleforgatom a lecsöpögtetett spagettit és ráöntöm a szójaszószt. Pár percig pirítom és forgatom, hogy a szósz mindenhol átjárja a tésztát, majd tálalom. A tésztát ízlés szerint lehet még gazdagítani zöldségekkel, én most vöröshagymát dobtam még a wokba.

    Tipp:

    A szójaszósz elég sós, ezért óvatosan használjuk. A chilit én szárított formában használtam,de lehet krémmel is. Vegánok méz helyett rizs sziruppal is készíthetik, az eredményt nem befolyásolja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá