Kínai szezámmagos csirke pirított tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 7 ek búzaliszt
  • 1 tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 7 ek kukorica keményítő
  • kevés víz
  • bors
  • olaj
  • 7 ek ketchup
  • ízlés szerint chili
  • szezámmag
  • méz
  • 1 csomag (500 g) spagetti
  • kb 125-150 ml szójaszósz
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése:

A keményítőt, a lisztet, a tojást, a sütőport és a vizet összekeverem és palacsintatészta sűrűségű masszát készítek belőle.

A csirkemellet felcsíkozom, sózom, borsozom, majd az előzőleg elkészített masszába forgatom, bő, forró olajban kisütöm.

Lecsöpögtetem a kész húsokat, majd a ketchupból, mézből, chiliből és szezámmagból mártást készítek és ebben forgatom meg a ropogósra sült csirkemell darabokat.

Közben a vizet felforralom és enyhén sós vízben készre főzöm a tésztát.

A wokban olajat hevítek és amikor az már forró, beleforgatom a lecsöpögtetett spagettit és ráöntöm a szójaszószt. Pár percig pirítom és forgatom, hogy a szósz mindenhol átjárja a tésztát, majd tálalom. A tésztát ízlés szerint lehet még gazdagítani zöldségekkel, én most vöröshagymát dobtam még a wokba.

Tipp:

A szójaszósz elég sós, ezért óvatosan használjuk. A chilit én szárított formában használtam,de lehet krémmel is. Vegánok méz helyett rizs sziruppal is készíthetik, az eredményt nem befolyásolja.