Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet füstölt, főtt házi sonka
- 2 szelet bacon
- 2 szál újhagyma
- 2-3 szál friss petrezselyemzöld
- 6 dkg lágy kecskesajt
- 2 dkg vaj
- frissen őrölt bors
- 1 csipet pirospaprika
- só
Elkészítése:
A vajat serpenyőbe teszem, hozzáadom a csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, pirítom néhány percig, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát.
A tojásokat egyenként felütöm, majd egy tálba téve villával összekeverem, majd mikor a bacon és a sonka is megpirult kissé, hozzáadom a felvert tojásokat.
Kissé megsózom, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adok hozzá, kissé összekeverem és készre sütöm.
Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsolom a még forró tojásra, meghintem egy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórok és már tálalom is, ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát.
Ami lehet egy gazdag, tápláló reggeli, vagy vacsora.