Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta recept

Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet füstölt, főtt házi sonka
    • 2 szelet bacon
    • 2 szál újhagyma
    • 2-3 szál friss petrezselyemzöld
    • 6 dkg lágy kecskesajt
    • 2 dkg vaj
    • frissen őrölt bors
    • 1 csipet pirospaprika

    Elkészítése:

    A vajat serpenyőbe teszem, hozzáadom a csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, pirítom néhány percig, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát.

    A tojásokat egyenként felütöm, majd egy tálba téve villával összekeverem, majd mikor a bacon és a sonka is megpirult kissé, hozzáadom a felvert tojásokat.

    Kissé megsózom, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adok hozzá, kissé összekeverem és készre sütöm.

    Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsolom a még forró tojásra, meghintem egy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórok és már tálalom is, ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát.

    Ami lehet egy gazdag, tápláló reggeli, vagy vacsora.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá