Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kecskesajtos, sonkás tojásrántotta

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 2 szelet füstölt, főtt házi sonka
  • 2 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 szál friss petrezselyemzöld
  • 6 dkg lágy kecskesajt
  • 2 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet pirospaprika

Elkészítése:

A vajat serpenyőbe teszem, hozzáadom a csíkokra vágott bacont, és a szintén csíkokra vágott főtt sonkát, pirítom néhány percig, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát.

A tojásokat egyenként felütöm, majd egy tálba téve villával összekeverem, majd mikor a bacon és a sonka is megpirult kissé, hozzáadom a felvert tojásokat.

Kissé megsózom, vigyázva, mert a bacon és a sonka is sós. Frissen őrölt borsot adok hozzá, kissé összekeverem és készre sütöm.

Mikor megsült, a kecskesajtot rámorzsolom a még forró tojásra, meghintem egy csipet pirospaprikával, és a tetejére pedig felaprított petrezselyemzöldet szórok és már tálalom is, ezt az egyszerű, de mégis különleges tojásrántottát.

Ami lehet egy gazdag, tápláló reggeli, vagy vacsora.