Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsazsír recept

Kacsazsír
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 marék kacsaháj
    • 0,5 dl tej
    • 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    A történet úgy kezdődött, hogy a vasárnapi leveshez, vettem 60 dkg kacsa szárnytövet, de vehettem volna farhátat, vagy kacsacombot. Mindegyiken van annyi felesleges zsíros rész, amire már nincs szükség sem a levesben, sem a sültben.

    Tehát a túl zsíros részeket levágom róla, a bőrrel együtt.

    Ezeket a levágott darabokat felkockázom, egy kisebb serpenyőbe teszem, aláöntöm a vizet, és addig pirítom, amíg aranybarna lesz.

    Ekkor óvatosan, több részletben hozzáöntöm a tejet. Vigyázni kell vele, mert könnyen kifut.
    Tovább már nem sütöm, megvárom, míg langyos lesz. Tárolóedénybe öntöm, és hűtőszekrényben tárolom.

    Egy jó maréknyi kacsahájból, 1-2 dl kacsazsír sül ki.

    Tipp:

    Friss kenyérrel, lila hagymával, enyhén megsózva kiváló reggeli, de felhasználható ételek készítésére is. Megjegyzem, a kacsa, vagy libazsírral készült szárnyas ételek sokkal finomabbak, mint az étolajjal készítettek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá