Hozzávalók:
Elkészítése:
A történet úgy kezdődött, hogy a vasárnapi leveshez, vettem 60 dkg kacsa szárnytövet, de vehettem volna farhátat, vagy kacsacombot. Mindegyiken van annyi felesleges zsíros rész, amire már nincs szükség sem a levesben, sem a sültben.
Tehát a túl zsíros részeket levágom róla, a bőrrel együtt.
Ezeket a levágott darabokat felkockázom, egy kisebb serpenyőbe teszem, aláöntöm a vizet, és addig pirítom, amíg aranybarna lesz.
Ekkor óvatosan, több részletben hozzáöntöm a tejet. Vigyázni kell vele, mert könnyen kifut.
Tovább már nem sütöm, megvárom, míg langyos lesz. Tárolóedénybe öntöm, és hűtőszekrényben tárolom.
Egy jó maréknyi kacsahájból, 1-2 dl kacsazsír sül ki.
Friss kenyérrel, lila hagymával, enyhén megsózva kiváló reggeli, de felhasználható ételek készítésére is. Megjegyzem, a kacsa, vagy libazsírral készült szárnyas ételek sokkal finomabbak, mint az étolajjal készítettek.