Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos lepény recept

Húsos lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált hús
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál só
    • kevés frissen őrölt bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 4 evőkanál reszelt sajt
    • 2 paradicsom
    • 1 mozzarella sajtgolyó

    Elkészítése:

    A húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymzöldet, a sajtot, sót, őrölt borsot, zsemlemorzsát és az összezúzott fokhagymát. Jól dolgozzuk össsze az egészet.

    Egy 23 cm-es keskeny szélű, kerek sütőformát vajazzunk ki és szórjuk meg morzsával. A húsmasszát jól nyomkodjuk bele a formába. A paradicsomokat szeleteljük fel és a mozzarellát is. Felváltva kirakjuk a húslepény tetejét a sajttal és paradicsommal.

    170 fokos sütőbe téve, hőlégkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük. Salátát kínálhatunk mellé. Piknikezésre is vihetünk ilyet magunkkal, de vacsorára is kiváló étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá