Húsos lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • kevés frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 mozzarella sajtgolyó

Elkészítése:

A húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselymzöldet, a sajtot, sót, őrölt borsot, zsemlemorzsát és az összezúzott fokhagymát. Jól dolgozzuk össsze az egészet.

Egy 23 cm-es keskeny szélű, kerek sütőformát vajazzunk ki és szórjuk meg morzsával. A húsmasszát jól nyomkodjuk bele a formába. A paradicsomokat szeleteljük fel és a mozzarellát is. Felváltva kirakjuk a húslepény tetejét a sajttal és paradicsommal.

170 fokos sütőbe téve, hőlégkeveréssel 20 perc alatt készre sütjük. Salátát kínálhatunk mellé. Piknikezésre is vihetünk ilyet magunkkal, de vacsorára is kiváló étel.