Hummusz recept
Hozzávalók:
- 800 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint római kömény
- ízlés szerint füstölt pirospaprika
- ízlés szerint zöld olajbogyó
- 2-3 ek tahini paszta
- kevés víz
Elkészítése:
Tahinit készítünk, hiszen ez az alapja a hummusznak. Szezámmagot pirítunk, amit pépesítünk citromlé, olívaolaj, só és kevés víz hozzáadásával.
A konzerv (előfőzött) csicseriborsót késes aprítóban daráljuk össze a többi hozzávalóval, majd belekeverjük a tahinit is. Ízesítjük ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









