Hummusz recept

Hozzávalók:
- 800 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint római kömény
- ízlés szerint füstölt pirospaprika
- ízlés szerint zöld olajbogyó
- 2-3 ek tahini paszta
- kevés víz
Elkészítése:
Tahinit készítünk, hiszen ez az alapja a hummusznak. Szezámmagot pirítunk, amit pépesítünk citromlé, olívaolaj, só és kevés víz hozzáadásával.
A konzerv (előfőzött) csicseriborsót késes aprítóban daráljuk össze a többi hozzávalóval, majd belekeverjük a tahinit is. Ízesítjük ízlés szerint.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »