Hummusz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 800 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 ek olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint római kömény
- ízlés szerint füstölt pirospaprika
- ízlés szerint zöld olajbogyó
- 2-3 ek tahini paszta
- kevés víz
Elkészítése:
Tahinit készítünk, hiszen ez az alapja a hummusznak. Szezámmagot pirítunk, amit pépesítünk citromlé, olívaolaj, só és kevés víz hozzáadásával.
A konzerv (előfőzött) csicseriborsót késes aprítóban daráljuk össze a többi hozzávalóval, majd belekeverjük a tahinit is. Ízesítjük ízlés szerint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.