Hummusz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 citrom leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint római kömény
  • ízlés szerint füstölt pirospaprika
  • ízlés szerint zöld olajbogyó
  • 2-3 ek tahini paszta
  • kevés víz

Elkészítése:

Tahinit készítünk, hiszen ez az alapja a hummusznak. Szezámmagot pirítunk, amit pépesítünk citromlé, olívaolaj, só és kevés víz hozzáadásával.

A konzerv (előfőzött) csicseriborsót késes aprítóban daráljuk össze a többi hozzávalóval, majd belekeverjük a tahinit is. Ízesítjük ízlés szerint.