Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi kapros lángos recept

Házi kapros lángos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 élesztő (5 dkg)
    • 4-5 dl langyos víz
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 dl olaj
    • 1 csipet só
    • Feltét:
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 1 kis csokor kapor
    • 1 fej vörös vagy lilahagyma
    • 20-25 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:
    A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle. Beledolgozzuk a sót és az olajat amitől kissé lágy tésztát kapunk. Ezt 15-20 percig pihentetjük.
    Eközben a tejfölt összekeverjük a kaporral a füstölt szalonnát kisütjük és a hagymát csíkokra vágjuk. A tepsit kizsírozzuk.
    Miután meg kelt a tészta két részre osztjuk és elnyújtjuk majd belehelyezzük a kizsírozott tepsibe. A tejfölös kapros mártással megkenjük a tésztát, ráhalmozunk egy kevés szalonnát és hagymát ( annyit hogy a másik tésztára is jusson). 180°C 30-40 percig sütjük.
    Felszeleteljük és tálalásra kész.
    Én salátával is nagyon szeretem :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá