Háromhagymás-ananászos rizs recept
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre forró víz
- 1+1 mk só (1 a rizshez, 1 a hagymára)
- 1+1 ek olívaolaj (1 a rizshez, 1 a hagyma alá)
- 1 doboz ananász konzerv
- fél fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
- 2 ek szójaszósz
- díszítésként aprított petrezselyem
Elkészítése:
Az olívaolajat felforrósítom, azon a rizst párszor átforgatom. Sózom, ráöntöm a vizet és néha átkeverve 10 percig főzöm. Ezután elzárom alatta a gázt és fedő alatt további 10 percig pihenni hagyom.
Egy serpenyőben ismét olívaolajat hevítek. A háromféle hagymát meghámozom, megmosom. A vörös és lila hagymát felkockázom, majd az olajon dinsztelni kezdem. Mikor már üveges, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymagerezdeket. 1-2 percig együtt pirítom őket. Sóval, borssal meghintem.
Az ananászról leöntöm a levet, majd kisebb darabokra vágom. Aki szeretné, hagyhatja eredeti formájában, én viszont így jobban szeretem. A gyümölcskockákat a hagymákhoz adom, átforrósítom.
Az ananászos keveréket a rizshez adom, meglocsolom szójaszósszal és alaposan elkeverem.
Aprított petrezselyemmel díszítve tálalom.