Háromhagymás-ananászos rizs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre forró víz
  • 1+1 mk só (1 a rizshez, 1 a hagymára)
  • 1+1 ek olívaolaj (1 a rizshez, 1 a hagyma alá)
  • 1 doboz ananász konzerv
  • fél fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • 2 ek szójaszósz
  • díszítésként aprított petrezselyem

Elkészítése:

Az olívaolajat felforrósítom, azon a rizst párszor átforgatom. Sózom, ráöntöm a vizet és néha átkeverve 10 percig főzöm. Ezután elzárom alatta a gázt és fedő alatt további 10 percig pihenni hagyom.

Egy serpenyőben ismét olívaolajat hevítek. A háromféle hagymát meghámozom, megmosom. A vörös és lila hagymát felkockázom, majd az olajon dinsztelni kezdem. Mikor már üveges, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymagerezdeket. 1-2 percig együtt pirítom őket. Sóval, borssal meghintem.

Az ananászról leöntöm a levet, majd kisebb darabokra vágom. Aki szeretné, hagyhatja eredeti formájában, én viszont így jobban szeretem. A gyümölcskockákat a hagymákhoz adom, átforrósítom.

Az ananászos keveréket a rizshez adom, meglocsolom szójaszósszal és alaposan elkeverem.

Aprított petrezselyemmel díszítve tálalom.