Gyulai finom falatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 8 személyre:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 1 szál gyulai, vagy házi szárazkolbász
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- pár szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 3 db paradicsom és paprika
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés só
- a körethez újkrumpli
- a tálaláskor újhagyma, apróra vágva
Elkészítése:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivéve, a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk. Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk.
A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús, és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is. Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük. Ha szükséges, kicsit sózzuk.
A kolbász finom íze egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz. Megszórhatjuk újhagyma szeletekkel.
Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral. Illik hozzá a kovászos uborka is.
Tipp:
Tárcsában vagy serpenyőben is elkészíthető.