Gyulai finom falatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 8 személyre:
- 1 kg pulyka felsőcomb filé
- 1 szál gyulai, vagy házi szárazkolbász
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- pár szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 3 db paradicsom és paprika
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés só
- a körethez újkrumpli
- a tálaláskor újhagyma, apróra vágva
Elkészítése:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivéve, a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk. Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk.
A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús, és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is. Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük. Ha szükséges, kicsit sózzuk.
A kolbász finom íze egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz. Megszórhatjuk újhagyma szeletekkel.
Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral. Illik hozzá a kovászos uborka is.
Tipp:
Tárcsában vagy serpenyőben is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »