Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyulai finom falatok recept

Gyulai finom falatok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 8 személyre:

    • 1 kg pulyka felsőcomb filé
    • 1 szál gyulai, vagy házi szárazkolbász
    • 2 nagyobb fej hagyma
    • 3 db sárgarépa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • pár szál újhagyma (zöldjével együtt)
    • 3 db paradicsom és paprika
    • 1 dl száraz fehérbor
    • kevés só
    • a körethez újkrumpli
    • a tálaláskor újhagyma, apróra vágva

    Elkészítése:

    A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivéve, a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk. Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk.

    A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús, és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is. Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük. Ha szükséges, kicsit sózzuk.
    Gyulai-finomfalatok-005-cali
    A kolbász finom íze egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz. Megszórhatjuk újhagyma szeletekkel.

    Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral. Illik hozzá a kovászos uborka is.

    Tipp:

    Tárcsában vagy serpenyőben is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá