Gyulai finom falatok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé
  • 1 szál gyulai, vagy házi szárazkolbász
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pár szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 3 db paradicsom és paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés só
  • a körethez újkrumpli
  • a tálaláskor újhagyma, apróra vágva

Elkészítése:

A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivéve, a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk. Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk.

A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús, és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is. Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük. Ha szükséges, kicsit sózzuk.
Gyulai-finomfalatok-005-cali
A kolbász finom íze egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz. Megszórhatjuk újhagyma szeletekkel.

Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral. Illik hozzá a kovászos uborka is.

Tipp:

Tárcsában vagy serpenyőben is elkészíthető.