Hozzávalók 8 személyre:
Elkészítése:
A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbász szeleteket kivéve, a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk. Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk.
A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral. Mikor a hús, és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is. Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük. Ha szükséges, kicsit sózzuk.
A kolbász finom íze egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz. Megszórhatjuk újhagyma szeletekkel.
Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral. Illik hozzá a kovászos uborka is.
Tárcsában vagy serpenyőben is elkészíthető.