Gyros tortillába töltve recept
Hozzávalók:
- 600-800 g csirkemell filé
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- gyros fűszerkeverék
- fél evőkanálnyi ketchup
- 1 csomag tortilla
- 3-4 bagett
- 2 ek vaj
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek petrezselyemzöld
- zöldségek ízlés szerint
Elkészítése:
A meghámozott és apróra vágott hagymát egy pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott húst és együtt sütjük tovább, majd ízesítjük gyros fűszerrel és ketchuppal. Jól összekeverjük és készre sütjük.
A bagetteket félbevágjuk. A felolvasztott vajban jól elkeverjük a fokhagymaport és a petrezselymet (adhatunk hozzá nyugodtan többett is).
Az ízesített vajjal megkenjük a bagetteket és pár percig forró grillben sütjük finom ropogósra.
A tortilla lapokat egy palacsintasütőn átmelegítem, meglocsoljuk ketchuppal, majonézzel vagy fokhagyma dressingel (ki hogyan szereti), majd erre kanalazzuk a hagymás húst és a felaprított zöldséget és feltekerjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









