Gyros tortillába töltve recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 600-800 g csirkemell filé
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- gyros fűszerkeverék
- fél evőkanálnyi ketchup
- 1 csomag tortilla
- 3-4 bagett
- 2 ek vaj
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek petrezselyemzöld
- zöldségek ízlés szerint
Elkészítése:
A meghámozott és apróra vágott hagymát egy pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott húst és együtt sütjük tovább, majd ízesítjük gyros fűszerrel és ketchuppal. Jól összekeverjük és készre sütjük.
A bagetteket félbevágjuk. A felolvasztott vajban jól elkeverjük a fokhagymaport és a petrezselymet (adhatunk hozzá nyugodtan többett is).
Az ízesített vajjal megkenjük a bagetteket és pár percig forró grillben sütjük finom ropogósra.
A tortilla lapokat egy palacsintasütőn átmelegítem, meglocsoljuk ketchuppal, majonézzel vagy fokhagyma dressingel (ki hogyan szereti), majd erre kanalazzuk a hagymás húst és a felaprított zöldséget és feltekerjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.