Gyros tortillába töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600-800 g csirkemell filé
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • gyros fűszerkeverék
  • fél evőkanálnyi ketchup
  • 1 csomag tortilla
  • 3-4 bagett
  • 2 ek vaj
  • 1 ek fokhagymapor
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • zöldségek ízlés szerint

Elkészítése:

A meghámozott és apróra vágott hagymát egy pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott húst és együtt sütjük tovább, majd ízesítjük gyros fűszerrel és ketchuppal. Jól összekeverjük és készre sütjük.

A bagetteket félbevágjuk. A felolvasztott vajban jól elkeverjük a fokhagymaport és a petrezselymet (adhatunk hozzá nyugodtan többett is).

Az ízesített vajjal megkenjük a bagetteket és pár percig forró grillben sütjük finom ropogósra.

A tortilla lapokat egy palacsintasütőn átmelegítem, meglocsoljuk ketchuppal, majonézzel vagy fokhagyma dressingel (ki hogyan szereti), majd erre kanalazzuk a hagymás húst és a felaprított zöldséget és feltekerjük.