Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombával töltött zsemle recept

Gombával töltött zsemle
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 zsemle
    • 40 dkg gomba
    • 1 kis fej hagyma
    • reszelt sajt (ízlés szerint)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • némi vaj vagy margarin
    • tej

    Elkészítése:

    A zsemléknek kalapot vágunk és kicsipkedjük a belsejüket. A megtisztított gombát felszeleteljük és rádobjuk a zsiradékon megpirított hagymára. Tovább pároljuk és fűszerezzük sóval, borssal és majorannával.

    Ha megpárolódott akkor ráütjük a tojást és lazán megkeverjük amíg a tojás megkeményedik rajta. Belerakjuk a reszelt sajtot.

    A gombához keverjük a zsemle belsőt is, ha száraz lenne némi tejjel lazíthatjuk.

    A zsemléket tejben megforgatjuk és beletöltjük a gombás tölteléket, rátesszük a kalapot és tepsibe tesszük amit kivajaztunk (Én sütőpapírral bélelt tepsit használok).

    A kalapokra teszünk némi vajat vagy margarint és megszórjuk sajttal. 180 fokon 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá