Gombával töltött zsemle

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gombával töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 4 zsemle
  • 40 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • reszelt sajt (ízlés szerint)
  • 1 tojás
  • némi vaj vagy margarin
  • tej

Elkészítése:

A zsemléknek kalapot vágunk és kicsipkedjük a belsejüket. A megtisztított gombát felszeleteljük és rádobjuk a zsiradékon megpirított hagymára. Tovább pároljuk és fűszerezzük sóval, borssal és majorannával.

Ha megpárolódott akkor ráütjük a tojást és lazán megkeverjük amíg a tojás megkeményedik rajta. Belerakjuk a reszelt sajtot.

A gombához keverjük a zsemle belsőt is, ha száraz lenne némi tejjel lazíthatjuk.

A zsemléket tejben megforgatjuk és beletöltjük a gombás tölteléket, rátesszük a kalapot és tepsibe tesszük amit kivajaztunk (Én sütőpapírral bélelt tepsit használok).

A kalapokra teszünk némi vajat vagy margarint és megszórjuk sajttal. 180 fokon 30 percig sütjük.