Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombapörkölt nokedlivel recept

Gombapörkölt nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Gomba pörkölthöz:

    • kb fél kg csiperkegomba
    • kb fél üveg házi lecsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • pirospaprika
    • bors

    Nokedlihez:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt
    • csipet só

    Elkészítése:

    A pörkölthöz az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pirítom hozzáadom a megtisztított felszeletelt gombát (minél több fajtát teszünk bele szerintem annál finomabb). Levet enged öntök alá lecsót, sózom, borsozom.Vizet csak akkor adok hozzá ha nagyon elfőné a levét.Vége felé pirospaprikát szórok rá, besűrűsödik elzárom a tüzet.

    Nokedlihez egy tálba beleütöm a tojásokat kicsit felverem, beleszórom a lisztet majd összekeverem. Forralok egy fazékban vizet, teszek bele csipet sót, és egy darabka vajat. Ha felforrt a víz a szaggatóval gyorsan beleszaggatom a tésztát és közbe keverek rajta hogy nem ragadjanak össze.

    Feljönnek a víz felszínére hagyom még 1-2 percig főni és szűrőkanállal kiszedem. Egy kevés pörkölt szaftjával elkeverem. Ezt a mennyiséget 3 adagban főzöm ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá