Gombapörkölt nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Gomba pörkölthöz:

  • kb fél kg csiperkegomba
  • kb fél üveg házi lecsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors

Nokedlihez:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • csipet só

Elkészítése:

A pörkölthöz az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pirítom hozzáadom a megtisztított felszeletelt gombát (minél több fajtát teszünk bele szerintem annál finomabb). Levet enged öntök alá lecsót, sózom, borsozom.Vizet csak akkor adok hozzá ha nagyon elfőné a levét.Vége felé pirospaprikát szórok rá, besűrűsödik elzárom a tüzet.

Nokedlihez egy tálba beleütöm a tojásokat kicsit felverem, beleszórom a lisztet majd összekeverem. Forralok egy fazékban vizet, teszek bele csipet sót, és egy darabka vajat. Ha felforrt a víz a szaggatóval gyorsan beleszaggatom a tésztát és közbe keverek rajta hogy nem ragadjanak össze.

Feljönnek a víz felszínére hagyom még 1-2 percig főni és szűrőkanállal kiszedem. Egy kevés pörkölt szaftjával elkeverem. Ezt a mennyiséget 3 adagban főzöm ki.