Gombapaprikás kapros-túrós galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál margarin
- 1 kiskanál pirospaprika
- fél pohár tejföl
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1 kiskanál só
- fél csokor petrezselyemzöld
Galuskához:
- 25 dkg túró
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1 kiskanál só
- 1 csokor aprított kapor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk.
A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha megfőtt lecsepegtetjük. Közben a margarinon a megmaradt fél csokor kaprot ízlés szerinti sóval kicsit megdinszteljük, és a kifőtt galuskával összekeverjük. A gombapaprikással kínáljuk.
Tipp:
Aki az ételt elkészíti, megkóstolja,az ízhatások teljesen elvarázsolják. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »