Gombapaprikás kapros-túrós galuskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál margarin
- 1 kiskanál pirospaprika
- fél pohár tejföl
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1 kiskanál só
- fél csokor petrezselyemzöld
Galuskához:
- 25 dkg túró
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1 kiskanál só
- 1 csokor aprított kapor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk.
A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha megfőtt lecsepegtetjük. Közben a margarinon a megmaradt fél csokor kaprot ízlés szerinti sóval kicsit megdinszteljük, és a kifőtt galuskával összekeverjük. A gombapaprikással kínáljuk.
Tipp:
Aki az ételt elkészíti, megkóstolja,az ízhatások teljesen elvarázsolják. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

