Gombapaprikás kapros-túrós galuskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál margarin
- 1 kiskanál pirospaprika
- fél pohár tejföl
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1 kiskanál só
- fél csokor petrezselyemzöld
Galuskához:
- 25 dkg túró
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 kiskanál ételízesítő
- 1 kiskanál só
- 1 csokor aprított kapor
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk.
A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha megfőtt lecsepegtetjük. Közben a margarinon a megmaradt fél csokor kaprot ízlés szerinti sóval kicsit megdinszteljük, és a kifőtt galuskával összekeverjük. A gombapaprikással kínáljuk.
Tipp:
Aki az ételt elkészíti, megkóstolja,az ízhatások teljesen elvarázsolják. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »