Gombapaprikás kapros-túrós galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • fél pohár tejföl
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 kiskanál só
  • fél csokor petrezselyemzöld

Galuskához:

  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 kiskanál só
  • 1 csokor aprított kapor
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk.

A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha megfőtt lecsepegtetjük. Közben a margarinon a megmaradt fél csokor kaprot ízlés szerinti sóval kicsit megdinszteljük, és a kifőtt galuskával összekeverjük. A gombapaprikással kínáljuk.

Tipp:

Aki az ételt elkészíti, megkóstolja,az ízhatások teljesen elvarázsolják. :-)