Gofri velvet habbal, gyümölcsökkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 és 3/4 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- 3 tk cukor
- 1/2 tk só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/3 csésze olaj
- 1 és 1/2 csésze tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1/2 narancs reszelt héja (vagy citromé)
Hab:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Először a tojásfehérjét 1 teáskanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és további két teáskanál cukorral kissé felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, és végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet. A kemény habbá vert fehérjét több részletben, óvatosan forgatjuk hozzá a masszához, hogy a gofri tésztája könnyű és levegős maradjon.
Előmelegítjük a gofrisütőt. Mivel a tészta már önmagában olajos, nem feltétlenül kell külön olajozni a sütőt, de biztos, ami biztos alapon én minden sütés előtt ecsettel finoman bekenem. A masszát 10 adagban tudjuk kisütni, így a végén 20 db gofrink lesz. Egy-egy evőkanálnyit kanalazunk a sütő mindkét oldalára, és addig sütjük, míg a lámpa kialszik.
Ha kihűltek, tálalhatjuk őket gyümölcsös tejszínhabbal. Ehhez a gyümölcsből 1-2 marékkal felfőzünk kevés cukorral, átpasszírozzuk, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhez. A málnás tejszínhab például mennyei!
Most azonban fehér csokoládés tejszínhabbal koronázzuk meg a gofrikat. A fehér csokoládét megolvasztjuk és hűlni hagyjuk, majd amikor a felvert növényi tejszín már kemény, hozzáadjuk a csokoládét és alaposan elkeverjük. A gofrikat gyümölcsökkel díszíthetjük, és akár étcsokoládéval is csíkozhatjuk a tetejüket. Így nemcsak mutatósak lesznek, de igazán finomak is.
Ebből az adagból 20 db gofri lesz.