Gofri velvet habbal, gyümölcsökkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 és 3/4 csésze liszt
- 2 tk sütőpor
- 3 tk cukor
- 1/2 tk só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/3 csésze olaj
- 1 és 1/2 csésze tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1/2 narancs reszelt héja (vagy citromé)
Hab:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
Először a tojásfehérjét 1 teáskanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és további két teáskanál cukorral kissé felverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, és végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet. A kemény habbá vert fehérjét több részletben, óvatosan forgatjuk hozzá a masszához, hogy a gofri tésztája könnyű és levegős maradjon.
Előmelegítjük a gofrisütőt. Mivel a tészta már önmagában olajos, nem feltétlenül kell külön olajozni a sütőt, de biztos, ami biztos alapon én minden sütés előtt ecsettel finoman bekenem. A masszát 10 adagban tudjuk kisütni, így a végén 20 db gofrink lesz. Egy-egy evőkanálnyit kanalazunk a sütő mindkét oldalára, és addig sütjük, míg a lámpa kialszik.
Ha kihűltek, tálalhatjuk őket gyümölcsös tejszínhabbal. Ehhez a gyümölcsből 1-2 marékkal felfőzünk kevés cukorral, átpasszírozzuk, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhez. A málnás tejszínhab például mennyei!
Most azonban fehér csokoládés tejszínhabbal koronázzuk meg a gofrikat. A fehér csokoládét megolvasztjuk és hűlni hagyjuk, majd amikor a felvert növényi tejszín már kemény, hozzáadjuk a csokoládét és alaposan elkeverjük. A gofrikat gyümölcsökkel díszíthetjük, és akár étcsokoládéval is csíkozhatjuk a tetejüket. Így nemcsak mutatósak lesznek, de igazán finomak is.
Ebből az adagból 20 db gofri lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »