Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazdag túrópuffancsok mártogatóssal recept

Gazdag túrópuffancsok mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Túrópuffancs:

    • 50 dkg túró
    • 1 tömlős sajt
    • 4 virsli
    • 4 kicsi csemegeuborka
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 20 g reszelt parmezán
    • 1 evőkanál mustár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • oregánó
    • bazsalikom
    • liszt ( nagyjából 15 dkg)
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Mártogatós:

    • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
    • 40 dkg tejföl
    • 40 dkg majonéz
    • só, bors

    Elkészítése:

    A virsliket elvágjuk hosszában, majd pedig félbe és minden darabot sűrűn beirdalunk. Ezeket kevés olajon megsütjük, majd az irdalás mentén apró darabokra szedjük. Az uborkákat szintén apró kockákra vágjuk, a füstölt sajtot pedig lereszeljük.

    Ezután a túróban elkeverjük az összes hozzávalót, a liszt kivételével. A lisztet csak az ízesítés végén adjuk hozzá, fokozatosan adagolva, gyúrás közben. Addig adagoljuk a lisztet, amig a massza már formázható állagot kap, de azért még ragad.

    Gombócokat vagy hengereket formázunk belőle, beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.

    Közben elkészítjük a mártogatóst, amihez egyszerűen csak összekeverjük a leírt hozzávalókat.

    Ha a puffancsok megsültek, papírszalvétára szedjük ki őket, hogy kicsit lecsöpögjön az olaj, majd még forrón tálaljuk őket a mártogatóssal és esetleg salátával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá