Gazdag túrópuffancsok mártogatóssal recept
Hozzávalók:
Túrópuffancs:
- 50 dkg túró
- 1 tömlős sajt
- 4 virsli
- 4 kicsi csemegeuborka
- 20 dkg füstölt sajt
- 20 g reszelt parmezán
- 1 evőkanál mustár
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- liszt ( nagyjából 15 dkg)
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Mártogatós:
- 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 40 dkg tejföl
- 40 dkg majonéz
- só, bors
Elkészítése:
A virsliket elvágjuk hosszában, majd pedig félbe és minden darabot sűrűn beirdalunk. Ezeket kevés olajon megsütjük, majd az irdalás mentén apró darabokra szedjük. Az uborkákat szintén apró kockákra vágjuk, a füstölt sajtot pedig lereszeljük.
Ezután a túróban elkeverjük az összes hozzávalót, a liszt kivételével. A lisztet csak az ízesítés végén adjuk hozzá, fokozatosan adagolva, gyúrás közben. Addig adagoljuk a lisztet, amig a massza már formázható állagot kap, de azért még ragad.
Gombócokat vagy hengereket formázunk belőle, beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
Közben elkészítjük a mártogatóst, amihez egyszerűen csak összekeverjük a leírt hozzávalókat.
Ha a puffancsok megsültek, papírszalvétára szedjük ki őket, hogy kicsit lecsöpögjön az olaj, majd még forrón tálaljuk őket a mártogatóssal és esetleg salátával.