Hozzávalók:
Túrópuffancs:
Mártogatós:
Elkészítése:
A virsliket elvágjuk hosszában, majd pedig félbe és minden darabot sűrűn beirdalunk. Ezeket kevés olajon megsütjük, majd az irdalás mentén apró darabokra szedjük. Az uborkákat szintén apró kockákra vágjuk, a füstölt sajtot pedig lereszeljük.
Ezután a túróban elkeverjük az összes hozzávalót, a liszt kivételével. A lisztet csak az ízesítés végén adjuk hozzá, fokozatosan adagolva, gyúrás közben. Addig adagoljuk a lisztet, amig a massza már formázható állagot kap, de azért még ragad.
Gombócokat vagy hengereket formázunk belőle, beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
Közben elkészítjük a mártogatóst, amihez egyszerűen csak összekeverjük a leírt hozzávalókat.
Ha a puffancsok megsültek, papírszalvétára szedjük ki őket, hogy kicsit lecsöpögjön az olaj, majd még forrón tálaljuk őket a mártogatóssal és esetleg salátával.