Gazdag túrópuffancsok mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Túrópuffancs:

  • 50 dkg túró
  • 1 tömlős sajt
  • 4 virsli
  • 4 kicsi csemegeuborka
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 20 g reszelt parmezán
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 tojás
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • liszt ( nagyjából 15 dkg)
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Mártogatós:

  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 40 dkg tejföl
  • 40 dkg majonéz
  • só, bors

Elkészítése:

A virsliket elvágjuk hosszában, majd pedig félbe és minden darabot sűrűn beirdalunk. Ezeket kevés olajon megsütjük, majd az irdalás mentén apró darabokra szedjük. Az uborkákat szintén apró kockákra vágjuk, a füstölt sajtot pedig lereszeljük.

Ezután a túróban elkeverjük az összes hozzávalót, a liszt kivételével. A lisztet csak az ízesítés végén adjuk hozzá, fokozatosan adagolva, gyúrás közben. Addig adagoljuk a lisztet, amig a massza már formázható állagot kap, de azért még ragad.

Gombócokat vagy hengereket formázunk belőle, beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.

Közben elkészítjük a mártogatóst, amihez egyszerűen csak összekeverjük a leírt hozzávalókat.

Ha a puffancsok megsültek, papírszalvétára szedjük ki őket, hogy kicsit lecsöpögjön az olaj, majd még forrón tálaljuk őket a mártogatóssal és esetleg salátával.