Frittata recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pritamin paprika
- 5 dkg olajbogyó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg pármai sonka
- 1 újhagyma
- 5 dkg fetasajt
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hozzávalókat felkockázzuk, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk (ízlés szerint).
A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk, oregánót teszünk bele. Egy serpenyőben (amit később a sütőbe is betehetünk) felforrósítunk kevés olívaolajat, és a fűszerezett tojást erre öntjük. Ne keverjük, hanem a tetejére szórjuk a felkockázott hozzávalókat.
Ha a tojás már kezd elválni a szélén a serpenyőtől, akkor serpenyőstül a sütőbe tesszük addig, amíg a közepe dupla akkorára nem emelkedik (kb. 10-12 perc).
Tipp:
Friss magos zsemlében is nagyon finom egy fokhagymás joghurtos öntettel.
A frittata kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 166 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.