Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-vajas zsemle recept

Fokhagymás-vajas zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 db zsemle
    • 5 dkg vaj
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A zsemléket éles késsel ízlés szerint vágjuk fel, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át.

    Ezután tépjünk le két nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá külön-külön a bevágott zsemléket.

    A vajat olvasszuk fel, majd nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük össze.

    Ezután ecset segítségével, alaposan kenjük meg a zsemléket, kívül-belül a fokhagymás vajjal, majd csomagoljuk be a fóliába. Az elkészült batyukat, tegyük egymásmellé egy tepsire.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe a tepsit, majd közepes hőmérsékleten, süssük a zsemléket 8-10 percig. Ezután nyissuk szét a fólia tetejét, és süssük a zsemléket 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá