Fokhagymás-vajas zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 db zsemle
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A zsemléket éles késsel ízlés szerint vágjuk fel, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át.

Ezután tépjünk le két nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá külön-külön a bevágott zsemléket.

A vajat olvasszuk fel, majd nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük össze.

Ezután ecset segítségével, alaposan kenjük meg a zsemléket, kívül-belül a fokhagymás vajjal, majd csomagoljuk be a fóliába. Az elkészült batyukat, tegyük egymásmellé egy tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe a tepsit, majd közepes hőmérsékleten, süssük a zsemléket 8-10 percig. Ezután nyissuk szét a fólia tetejét, és süssük a zsemléket 6-8 perc alatt szép pirosra, ropogósra.