Fokhagymás-tejfölös gomba quinoával recept
Hozzávalók:
- fél kg csiperke
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 1 ek finomliszt
- 1 bögre quinoa
Elkészítése:
A quinoát megmossuk, leszűrjük, majd 1 ek (olíva)olajon kicsit átforgatjuk (mint a tarhonyát), aztán felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk.
Alacsony hőmérsékleten készre főzzük (gyakorlatilag úgy kell elkészíteni, mint a rizst).
A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén felszeletelt paradicsomot, paprikát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a gombát, alaposan átforgatjuk, majd kevés vízzel (kb másfél dl) felengedjük.
Ízesítsük sóval, borssal. Negyedóra alatt megfő a gombapörkölt (ha elfő a leve, pótoljuk). Ekkor adjuk hozzá az aprított fokhagymát, végül pedig a tejföllel kikevert liszttel habarjuk be.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A quinoa gluténmentes, ezért allergiások számára is fogyasztható, nem is beszélve a fogyókúrázókról, akik alacsony kalóriatartalma miatt kedvelik.