Fokhagymás-aszalt szilvás tekercsek recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell szeletelve
- 30 dkg aszalt szilva
- 1 nagy fej fokhagyma
- 20 dkg csíkozott bacon
Elkészítése:
A húst vékony, féltenyérnyi szeletekre vágom és mindkét oldalát sózom-borsozom ízlés szerint. Minden kimagozott aszalt szilvába dugok egy gerezd fokhagymát.
A húsra egy bacon csíkot teszek arra egy fokhagymás szilvát és feltekerem. A húsgöngyölegeket egymás mellé teszem egy hőálló tálba, a kimaradt szalonnát, szilvát, fokhagymát rászóróm és 180 fokon légkeveréses funkción letakarva megsütöm.
Egyszer megfordítom.
Krumplipürével és a hús mellett sült baconos – szilvás – fokhagyma “süledékkel” tálalom. Zöld salátalevéllel díszítem, ha tálra teszem. Gyors és finom :) Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A hús mellé tehetek több szilvát, fokhagymát…különleges az ízhatás…zsír nem kell alá, mert, ami a szalonnából kisül az elegendő. Egyik kedvenc fogásunk.