Emeletes padlizsán szeletek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- 2 teáskanál szárított pestó (van benne fenyőmag, oregánó, bazsalikom)
- 1 evőkanál pecorini sajt
- 6-8 dkg feta sajt
- 4 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 kemény húsú paradicsom
- só
Elkészítése:
A padlizsánokat meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk hosszában és megsózzuk. Kb 10 percig hagyjuk így, majd leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
A pestót az olívaolajjal összekeverjük és minden padlizsánt egy ecsettel megkenünk.
Egy serpenyőbe kb egy evőkanálnyi olajat teszünk és mindkét oldalát megsütjük. Egy kerek tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, erre olívaolajat öntünk és beletesszük a padlizsán szeletek felét, erre fetasajtot teszünk, majd rátesszük a második szeletet. A tetejére fetát és reszelt pecorinót szórunk, illetve egy egy szelet paradicsomot, középre egy bazsalikom és forró sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt összesütjük.
Ha nincs pestonk fűszerként használható szárított bazsalikom, vagy oregánó, napraforgó… stb.
Tipp:
A nyár kényeztet bennünket sok-sok zöldséggel. Nyári kedvencem a padlizsán, amit számtalan változatban kipróbáltam.
Most a főszerep a szárított pestoé és a pecorini sajté volt, vagyis ezekkel még soha nem ízesítettem. Természetesen más sajttal is kínálható.
Nehezebb leírni, mint elkészíteni:-)