Emeletes padlizsán szeletek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- 2 teáskanál szárított pestó (van benne fenyőmag, oregánó, bazsalikom)
- 1 evőkanál pecorini sajt
- 6-8 dkg feta sajt
- 4 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 kemény húsú paradicsom
- só
Elkészítése:
A padlizsánokat meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk hosszában és megsózzuk. Kb 10 percig hagyjuk így, majd leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
A pestót az olívaolajjal összekeverjük és minden padlizsánt egy ecsettel megkenünk.
Egy serpenyőbe kb egy evőkanálnyi olajat teszünk és mindkét oldalát megsütjük. Egy kerek tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, erre olívaolajat öntünk és beletesszük a padlizsán szeletek felét, erre fetasajtot teszünk, majd rátesszük a második szeletet. A tetejére fetát és reszelt pecorinót szórunk, illetve egy egy szelet paradicsomot, középre egy bazsalikom és forró sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt összesütjük.
Ha nincs pestonk fűszerként használható szárított bazsalikom, vagy oregánó, napraforgó… stb.
Tipp:
A nyár kényeztet bennünket sok-sok zöldséggel. Nyári kedvencem a padlizsán, amit számtalan változatban kipróbáltam.
Most a főszerep a szárított pestoé és a pecorini sajté volt, vagyis ezekkel még soha nem ízesítettem. Természetesen más sajttal is kínálható.
Nehezebb leírni, mint elkészíteni:-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »