Egyszerű sajtgolyók recept

Hozzávalók:
- 30 dkg (trappista) sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- kb 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
Kisebb golyókat formázunk a sajtos masszából.
Az olajat forrósítjuk és a golyókat óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos barnára sütjük.
A sütés elején szeretnek összetapadni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »