Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukcsánka recept

Cukcsánka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes cukkini (feldolgozás után mérve 900 g)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 púpos ek liszt
    • 1 tk só
    • 0,5 kk bors
    • 3 nagy gerezd fokhagyma
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a magos részt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a lisztet, és jól összekeverjük.

    Az olajat felforrósítjuk, majd 1-2 ek masszát beletéve közepes lángon barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.

    Tipp:

    A klasszikus lapcsánka cukkinis változata. Nyáron többször is asztalra kerül a bő cukkinitermés miatt. Persze azért is, mert nagyon szeretjük.

    A cukcsánka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 69 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá