Cukcsánka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini (feldolgozás után mérve 900 g)
  • 1 tojás
  • 7 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • 0,5 kk bors
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a magos részt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a lisztet, és jól összekeverjük.

Az olajat felforrósítjuk, majd 1-2 ek masszát beletéve közepes lángon barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp:

A klasszikus lapcsánka cukkinis változata. Nyáron többször is asztalra kerül a bő cukkinitermés miatt. Persze azért is, mert nagyon szeretjük.